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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  31/10/2016
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MIELE, A.
Afiliação:  ALBERTO MIELE, CNPUV.
Título:  Grapevine yield components and composition of Isabel grape produced according to the organic and conventional systems.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  BIO Web of Conferences, v. 7., n. 01011[online], 2016.
DOI:  10.1051/bioconf/20160701011
Idioma:  Inglês
Notas:  Também publicado em: CONGRESSO MUNDIAL DA VINHA E DO VINHO, 39., 2016, Bento Gonçalves, RS. RS. Anais.... Bento Gonçalves, RS: OIV, 2016. Abstract 2016-1062, p. 44, 2016.
Conteúdo:  There is an increasing demand for organic grapes by the juice industry of Serra Gaucha, Brazil. This region presents a humid and hot summer, ideal climatic conditions for the development of a number of diseases. To control such diseases and problems brought about by other organisms, growers apply pesticides on the grapevines which may leave residues in grapes. However, in general, grapes produced by organic system have lower yield, but there is a lack of research data on this subject. Thus, an experiment was carried out over three years in order to compare the yield components and the physicochemical composition of the must of Isabel grapes conducted in both production systems. When the grapes were ripe, variables related to yield components were evaluated, such as the number of clusters/vine, yield/vine and weight/cluster. Then the grapes were sampled and taken to the laboratory where they were crushed and the musts were centrifuged and analyzed. The 3-year data mean were submitted to correlation analysis and Principal Component Analysis. The results show that conventional grapevines produced 2.18 times more than organic. However, the grapes from the organic system had higher density, Brix, pH, Brix/titratable acidity ratio, P and Mg but lower K, and Ca varied little between both production systems.
Palavras-Chave:  Diseases of plant; Fungi species; Uva Isabel.
Thesagro:  Doenca de planta; Uva.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149462/1/bioconf-oiv2016-01011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16881 - 1UPCAP - DD632.4
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  30/07/2015
Data da última atualização:  17/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, S, R. da S.; OLIVEIRA, C. S. de; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Polyanna Silveira Hornung, UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, UEPG; Cristina Soltowski de Oliveira, UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Egon Schnitzler, UEPG.
Título:  Simultaneous TG-DTA and DSC techniques on pinhão starch double modified.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 104-107, 2015.
Descrição Física:  Disponível na internet.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.
Conteúdo:  The “pinhão” is the seed of Araucaria angustifolia (known as Paraná pine). This specie is in danger due to reckless exploration. Thus, the development of new applications could motivate its preservation. Samples of native “pinhão” starch were oxidized with standard NaClO solutions (0.1, 0.2 and 0.5 mol L-1) and exposed for one hour under UV light (UVC radiation with ? = 256 nm). The TG curves showed similar behavior. The oxidative modification caused a decrease in the gelatinization enthalpy (DSC).
Palavras-Chave:  Araucaria angustiolia; Espécie florestal.
Thesagro:  Amido; Espécie Nativa; Pinhão.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127263/1/2015-MarceloL-SIAT-Simultaneous.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF54018 - 1UPCAA - DD
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